Toernooien

Toernooien

Clubkampioenschappen bij TC Velden

De categorieën bij TC Velden voor clubkampioenschappen hebben een afwijkende indeling:

Niveau 3 is voor spelers die net beginnen met tennis of zich nog wat onzeker voelen op de baan.
Niveau 2 categorie is voor de meer ervaren spelers.
Niveau 1 categorie is voor de cracks binnen de vereniging en voor de wannabe’s die wel van een uitdaging houden.

Voordeel van deze indeling is dat iedereen kan deelnemen aan de gewenste categorie en niet vast zit aan zijn/haar KNLTB ranking. Eveneens geeft dit de mogelijkheid om samen met een veel sterkere of veel zwakkere tennis partner deel te nemen aan het toernooi. Dit geeft vaak leuke en verrassende wedstrijden!

Alle clubkampioenschappen bij TC Velden hebben geen invloed op je KNLTB speelsterkte.

 

Voorjaar: Dubbel clubkampioenschap

Deze vind de laatste jaren plaats in het voorjaar en kan als voorbereiding op de voorjaarscompetitie gebruikt worden. De KNLTB heeft onderzocht dat spelers steeds liever spelen op korte toernooien, omdat die makkelijker te plannen zijn in de drukke agenda’s. Vandaar dat dit jaar gekozen is om als proef de clubkampioenschappen dubbel in 1 weekend te houden.

Datums seizoen 2020:
Vrijdag 26 juni tot en met zaterdag 4 juli.

 

Najaar: Mix en Enkel clubkampioenschappen

Vanwege de over het algemeen grotere deelname aan dit toernooi en vanwege het samengaan met de enkel categorieën, wordt de mix-enkel clubkampioenschap gedurende 2 weken gehouden. Daarbij worden wel altijd het weekend tussen de 2 weken in vrij gehouden van wedstrijden.

Datums seizoen 2020:
Maandag 24 augustus tot en met zaterdag 5 september. Alle finales op de laatste zaterdag.

Regentoernooi

TC Velden organiseert elk jaar het regionaal befaamde “Regentoernooi”. Volgens “de overlevering” is deze naam gekozen nadat het zeer veel geregend had op de eerste versie van dit toernooi. Daarna is die nooit meer aangepast. En ja, het regent wel eens tijdens het regentoernooi. Maar veel vaker regent het niet en kan dan van een heerlijk zonnetje genoten worden!

Het Regentoernooi vind altijd plaats in week 24 van het jaar. Omdat dit een officieel KNLTB toernooi is, kunnen alleen geregistreerde KNLTB spelers meedoen. De wedstrijd resultaten hebben dan ook invloed op de persoonlijke speelsterkte.

Het Regentoernooi kent voor alle categorieën vanaf speelsterkte 3 een indeling (mits er voldoende inschrijvingen zijn). Leeftijd is voor categorie 3/4 17+ en voor de lagere categorieën 35+.

Tijdens de wedstrijdavonden en het laatste weekend wordt er door de vaste kookclub altijd gezorgd voor overheerlijke maaltijden. De laatste zondag worden alle finales gespeeld en als afsluiting is er een tombola met vele leuke prijzen.

Contact personen: Guus Verhaegh & Yvonne Pijnenburg

Datums seizoen 2020:
Maandag 8 juni tot en met zondag 14 juni. Alle finales op de laatste zondag.
*Bij grote deelname start het toernooi op zondag 7 juni waarbij spelen dan op vrijwillige basis plaats vind.

Comments are closed.