Toernooien

Toernooien

Clubkampioenschappen bij TC Velden

De categorieën bij TC Velden voor clubkampioenschappen hebben een afwijkende indeling:

Niveau 3 is voor spelers die net beginnen met tennis of zich nog wat onzeker voelen op de baan.
Niveau 2 categorie is voor de meer ervaren spelers.
Niveau 1 categorie is voor de cracks binnen de vereniging en voor de wannabe’s die wel van een uitdaging houden.

Voordeel van deze indeling is dat iedereen kan deelnemen aan de gewenste categorie en niet vast zit aan zijn/haar KNLTB ranking. Eveneens geeft dit de mogelijkheid om samen met een veel sterkere of veel zwakkere tennis partner deel te nemen aan het toernooi. Dit geeft vaak leuke en verrassende wedstrijden!

Alle clubkampioenschappen bij TC Velden hebben geen invloed op je KNLTB speelsterkte.

 

Voorjaar: Mix clubkampioenschap tennis & padel

Deze vindt de laatste jaren plaats in het voorjaar en kan als voorbereiding op de voorjaarscompetitie gebruikt worden. De KNLTB heeft onderzocht dat spelers steeds liever spelen op korte toernooien, omdat die makkelijker te plannen zijn in de drukke agenda’s. Het toernooi zal in week 26 plaatsvinden.

 

Najaar: Dubbel en Enkel clubkampioenschappen tennis

Vanwege de over het algemeen grotere deelname aan dit toernooi en vanwege het samengaan met de enkel categorieën, wordt de mix-enkel clubkampioenschap gedurende 2 weken gehouden. Daarbij worden wel altijd het weekend tussen de 2 weken in vrij gehouden van wedstrijden. Het toernooi zal in de weken 35 en 36 gespeeld worden.

 

Regentoernooi

TC Velden organiseert elk jaar het regionaal befaamde “Regentoernooi”. Volgens “de overlevering” is deze naam gekozen nadat het zeer veel geregend had op de eerste versie van dit toernooi. Daarna is die nooit meer aangepast. En ja, het regent wel eens tijdens het regentoernooi. Maar veel vaker regent het niet en kan dan van een heerlijk zonnetje genoten worden!

Het Regentoernooi vind altijd plaats in week 24 van het jaar. Omdat dit een officieel KNLTB toernooi is, kunnen alleen geregistreerde KNLTB spelers meedoen. De wedstrijd resultaten hebben dan ook invloed op de persoonlijke speelsterkte.

Tijdens de wedstrijdavonden en het laatste weekend wordt er door de vaste kookclub altijd gezorgd voor overheerlijke maaltijden. De laatste zondag worden alle finales gespeeld en als afsluiting is er een tombola met vele leuke prijzen.

Het Regentoernooi kent voor alle categorieën vanaf speelsterkte 3 een indeling (mits er voldoende inschrijvingen zijn). Leeftijd is voor categorie 3/4 17+ en voor de lagere categorieën 35+.

Nieuwe categorie!

Er is een 55+ categorie in zowel de heren, dames en gemengd dubbel toegevoegd. Het is de bedoeling dat deze wedstrijden later in de middag worden gespeeld, de start van de wedstrijden in deze nieuwe categorie zullen om 16:00 zijn.

Opgeven voor het Plantencentrum Velden Regentoernooi? Klik hier!

Contact personen: Guus Verhaegh & Yvonne Pijnenburg (regentoernooi@tcvelden.nl)

Comments are closed.